De inschrijvingen voor Kamp Foert zijn nu open. Meer info
Podcast
Kelly zegt foert!

Door vaker foert te zeggen tegen regels, gedachten en gewoontes die je in de weg staan, kun jij voluit kunt gaan voor waar je wel goesting in hebt. In mijn podcast leer ik je opnieuw kijken en vol overtuiging foert zeggen.

“Kelly zegt foert” is een podcast waarin ik je voorzie van praktisch advies om vaker foert te zeggen tegen verhalen en gewoontes die je in de weg staan, zodat je voluit kunt gaan voor waar je wel goesting in hebt.

Zeg vaker foert tegen geïnternaliseerde regels rond succes, geluk, wat normaal is en wat niet, en hoe wij zouden moeten zijn en doen.

Om krachtig en authentiek jezelf te durven zijn, moet je foert leren zeggen tegen wat je daarin tegenhoudt.

In “Kelly zegt foert” deel ik mijn eigen weg van loslaten en bewust kiezen. Voor een leven dat past bij mij en mijn neurodivers, boeiend en gevoelig brein. Ik leer je kijken naar waarom je doet wat je doet, en hoe dat er misschien voor zorgt dat je beetje bij beetje van jezelf verwijderd raakt.

Hoe dichter jij bij jezelf en jouw noden kunt leven, hoe minder last je hebt van de druk om gelukkig, flink, productief en anders te zijn dan je bent.

Jij bent veel en van alles, en dat is de max.

De afleveringen

Aflevering 50

Aflevering 50, dat vier ik met een verzameling van de vijftig beste adviezen die jullie ooit kregen. Neem er een notitieboekje bij, want het is de moeite!

Lees meer
Aflevering 49

Ik ben een steeds grotere voorstander van "of niet" zeggen als ik mezelf iets hoor zeggen of denken dat iets gewoon is wat het is. Ook in je denken kan je namelijk non-binair zijn.

Lees meer
Aflevering 48

De sound engineer en ik, dat is me wat. Deze week wilde hij graag een en ander toevoegen aan mijn regelmatige oproep om vaker foert te zeggen.

Lees meer
Aflevering 47

Vandaag stel ik je met belachelijk veel plezier mijn nieuwste traject voor: Kamp Foert, een virtueel zomerkamp voor mensen die zichzelf willen uitdagen om hun foertspieren te trainen en zo dichter bij zichzelf en een waarachtiger, toffer leven te komen.

Lees meer
Aflevering 46

Kom jij ook amper tot rust, ben je megastreng tegen jezelf en heb je geen idee waaraan dat ligt? Misschien is het tijd om eens in te zoomen op wat jij binnen ons kapitalistisch systeem dat focust op produceren en consumeren hebt leren geloven.

Lees meer
Aflevering 45

We zwemmen allemaal in het water van het patriarchaal systeem waarin we groot werden. Water waarin we los van ons geslacht allemaal even hard gejost zijn.

Lees meer
Aflevering 44

Heb je het gevoel dat je meer boeken zou willen lezen? Dan hoop ik dat deze ode aan het genot en belang van lezen vanuit mijn eigen ervaring je nog meer goesting geeft. Read more books, please do. Het zou weleens van levensbelang kunnen zijn.

Lees meer
Aflevering 43

Hoe zou je leven eruit zien als je niet bang was om afgewezen of gecanceld te worden door anderen? En wat heeft je zenuwstelsel daarmee te maken? Louise en ik gingen op wandel en vogelden het uit!

Lees meer
Aflevering 42

Ik open seizoen 3 van deze podcast met een persoonlijk verhaal waarin ik je vertel hoe mijn pauze verliep en hoe verwarrend het was en is om weer terug te zijn. En wat ik deze keer weiger te doen en te vertellen tegen mezelf rond die twijfel en verwarring.

Lees meer
Aflevering 41

Weet jij waar jouw grenzen liggen en hoe je ze uitspreekt op een manier die goed voelt voor jou? Of kreeg jij het net als ik nooit mee, met alle gevolgen van dien? Luister zeker naar deze aflevering om één en ander helder te krijgen en jezelf te leren ondersteunen met liefdevolle grenzen.

Lees meer
Aflevering 40

Aflevering 40, tijd om me nog eens te wagen aan wat vragen die jullie doorstuurden via de vraagsticker op mijn sociale media.

Lees meer
Aflevering 39

Meer lef en daadkracht hebben om de dingen te doen waarvan je weet dat je ze wilt doen, het is een droom die veel mensen hebben. Is lef iets dat je hebt, of kunt ontwikkelen? En wat heeft je zenuwstelsel daarmee te maken? Ik vertel je er alles over in deze aflevering.

Lees meer
Aflevering 38

Ben jij net als ik een hoofd op pootjes, of neem jij je lichaam mee in de beslissingen die je neemt? Heb jij geleerd om altijd door te doen, ten koste van jezelf, of ben jij net als ik wat vaker aan het beseffen dat je lichaam tegen je spreekt en ook recht heeft van spreken?

Lees meer
Aflevering 37

Je kunt jezelf leren om met liefde, zachtheid en respect naar jezelf te kijken en tegen jezelf te praten. Sterker nog: je kunt het zien als een dagelijkse oefening, in plaats van als een grote transformatie.

Lees meer
Aflevering 36

Na onze wandelaflevering in New York ontving ik een mail van een luisteraar die zich afvroeg of we niet bouwen aan een egocentrische wereld, door onze eigen noden in overweging te nemen. Ideale aanleiding voor een aflevering over people pleasen, dachten Louise en ik.

Lees meer
Aflevering 35

Ben jij bang om te veranderen in een egoïst of narcist als je te veel met jezelf bezig bent? Je bent niet alleen. In deze aflevering vertel ik je waarom ik er steeds harder van overtuigd raak dat alles start met de relatie die je hebt met jezelf, en hoe al de rest daarop verder bouwt.

Lees meer
Aflevering 34

In deze eerste aflevering van Kelly zegt Foert deel ik graag een update van achter de schermen en vertel ik je welke zeven dingen ik graag wil bestendigen in 2024.

Lees meer
Aflevering 33

Als mensen vergelijken we onszelf zo graag met anderen, ook al bezorgt die vergelijking ons dikwijls meer leed dan rust. In deze aflevering vertel ik je hoe je beter kan leren vergelijken, en dat misschien wel in mijn gezelschap kunt doen in het traject Note to Self.

Lees meer
Aflevering 32

Wat hebben dagboekschrijven en zelfzorg met elkaar te maken? Ik vroeg het aan Note to Self-cursiste Annick Claus, die als zelfzorgcoach anderen helpt om meer ruimte te maken voor wat energie geeft.

Lees meer
Aflevering 31

Wat betekent het om jezelf te kunnen zijn bij anderen? Hoe ziet dat eruit in echte relaties tussen echte mensen, en wat heeft emotionele volwassenheid daarmee te maken? Mijn vriendin Louise en ik gingen tijdens een trip naar New York aan de slag met die vraag, en hadden een gesprek over vriendschappen, grenzen, familierelaties en de feestdagen.

Lees meer
Aflevering 30

Heb jij soms last van perfectionisme? Of zie je dat niet als een last, maar eerder als een voordeel? Luister dan zeker naar deze aflevering over het juk dat perfectionisme op een mens legt, en waarom het volgens mij belangrijk is om je ervan te ontdoen, en liever vandaag dan morgen.

Lees meer
Aflevering 29

Hoe vind je hulp als je voelt dat je mentaal worstelt? Hoe weet je waar je moet beginnen, welke therapievorm heb je nodig, hoe begin je eraan? Samen met therapeute Lies Clerx ga ik op zoek naar het antwoord op de vraag die ik misschien wel het meest regelmatig kreeg, de afgelopen jaren.

Lees meer
Aflevering 28

Weet jij wat de invloed van je kindertijd was op hoe jij leeft, werkt en je in relaties beweegt? Durf jij kijken naar wat jou is overkomen, zodat je wat je niet meer dient aan overtuigingen en waarheden achter je kunt laten? Deze aflevering is een vriendelijke uitnodiging om dat minstens te overwegen.

Lees meer
Aflevering 27

Hou jij rekening met je cyclus in je dagelijks leven? Weet jij wanneer je een eisprong hebt, en wat de invloed van je cyclus is op hoe je je voelt en beweegt? Ik lang ook niet. Samen met mijn vriendin Louise, met wie ik trouwens gelijktijdig menstrueer, stelden we dat al wandelend in vraag.

Lees meer
Aflevering 26

In deze tweede episode van Leve mijn labels praat ik met ADHD-coach Dorien Baele over haar weg als vrouw met ADHD die anderen coacht die met dezelfde zaken worstelen. Het is een gesprek over zorg, aanvaarding, omarmen en neurodivers zijn in een wereld die daar niet altijd op voorzien is.

Lees meer
Aflevering 25

Niet elk mensenhoofd is op dezelfde manier bedraad: de ene denkt sneller, de andere legt verbanden of volgt regels die niet overeen komen met wat aanzien wordt als de norm. In deze aflevering vertel ik je over mijn neurodivers brein, welke vroege en late diagnoses ik heb gekregen en waarom ik ze liet stellen.

Lees meer
Aflevering 24

Weet jij wat je graag zou willen doen, maar heb je het gevoel dat je over te weinig wilskracht of karakter beschikt? Luister dan zeker eens naar deze aflevering, waarin ik je vertel wat wel eens de echte oorzaak zou kunnen zijn.

Lees meer
Aflevering 23

Van een burn-out hebben we allemaal wel al gehoord, maar ken jij de burn-on? Waarbij je zo hard focust op vooral niet opbranden dat je aan de buitenkant heel succesvol lijkt, maar je vanbinnen steeds leger voelt? Schrijfster Mieke Lannoey schreef er een boek over, en ik mocht haar interviewen.

Lees meer
Aflevering 22

Dit jaar ben ik twintig jaar samen met de sound engineer. Ik vroeg aan mijn machtige luisteraars wat hun geheim voor een lange relatie is. Deze aflevering bundelt hun antwoorden, en heel wat levenslessen.

Lees meer
Aflevering 21

Dit jaar ben ik twintig jaar samen met de sound engineer. Slingers, confetti en een poging om te delen wat volgens mij de geheimen van onze lange relatie zijn.

Lees meer
Aflevering 20

Hoe was jouw zomer? Kreeg je die die je verwachtte, of juist helemaal niet? Deze aflevering gaat over het verschil tussen verwachting en realiteit.

Lees meer
Aflevering 19

Het werd zomer, en dus is het tijd om het allemaal wat te lossen. In deze aflevering geef ik je mijn tips om meer peper en zout toe te voegen aan je vakantie, en vertel ik je wat mijn eigen plannen zijn.

Lees meer
Aflevering 18

Vandaag neem ik de tijd om jullie vragen te beantwoorden. Over je leven omgooien, over hoe ik eet en drink en leef, over de weg die ik aflegde en de obstakels die op mijn pad kwamen. En nog veel meer.

Lees meer
Aflevering 17

Hoe komt het dat we het soms zo lastig hebben om te wenen of kwetsbaar onszelf te zijn? Ik interviewde therapeute Lies Clerx van Leading Moms over zachte zakdoeken, mogen wenen en zo dichter bij jezelf komen.

Lees meer
Aflevering 16

Deze aflevering gaat over de impact die rolmodellen kunnen hebben op mensenlevens, wie de mijne zijn en wat ze voor mij betekenen.

Lees meer
Aflevering 15

Kun je jezelf verdoven en wegkijken door altijd bezig te zijn? Als jij moeite hebt om te mogen stilvallen, dan wil je naar deze episode luisteren.

Lees meer
Aflevering 14

Wat doe je als mensen in je omgeving niet overweg kunnen met jouw keuzes of waar jij nood aan hebt? In deze episode ga ik in op een vraag die ik regelmatig kreeg in de laatste weken.

Lees meer
Aflevering 13

Ben jij ook zo bang voor wat andere mensen over jou zou kunnen denken? Vandaag vertel ik je dankzij welk zinnetje ik daar veel minder last van heb dan ooit tevoren.

Lees meer
Aflevering 12

Hoe je tegen jezelf spreekt heeft meer belang dan je misschien zou denken. In deze aflevering vertel ik je welke vijf zinnen ik graag gebruik om mijn leven richting te geven, en hoe ze jou misschien ook kunnen helpen.

Lees meer
Aflevering 11

Het is zover: mijn online cursus journaling is open. Ik ga je vertellen wat Note to Self is, voor wie ik het traject gemaakt heb, hoe ik ervoor wil zorgen dat je er een zalige ervaring mee hebt, en op welke manieren je met mij aan het werk kunt gaan.

Lees meer
Aflevering 10

Hoe komt het dat jouw podcast gratis is, en hoe verdien jij hier dan geld mee? Ik krijg de vraag zo regelmatig dat ik er wel een podcast over moest maken. Ik vertel je ineens ook meer over een experiment dat ik ga doen dat “betaal wat je kunt” heet.

Lees meer
Aflevering 9

Sus jij jezelf regelmatig met "het kan altijd erger" en "het is overal wel iets", terwijl een goede "fuck that shit" misschien meer op zijn plaats is? Deze aflevering is een ode aan de momenten waarop één ding duidelijk wordt: het moet anders, en het is tijd.

Lees meer
Aflevering 8

Het ene jaar is het andere niet. Mijn vriendin Louise Claeys Boùùaert schreef zichzelf door een paar anni horribili en vertelt in deze podcast wat ontdekkend dagboekschrijven in haar journal voor haar doet en waarom ze er ondertussen zelf een voorvechter van is.

Lees meer
Aflevering 7

Wat je elke dag doet is belangrijker dan wat je af en toe doet. In deze aflevering deel ik hoe ik mijn rituelen inzet om beter voor mezelf te zorgen en grenzen te stellen in een maatschappij die er alles aan lijkt te doen om mijn aandacht en die van jou te kapen.

Lees meer
Aflevering 6

Knopen doorhakken, waarom is dat soms zo lastig? Wil je het ene, of is het andere een beter idee? In deze aflevering vertel ik je hoe ik beslis, en deel ik mijn beste beslissing ooit.

Lees meer
Aflevering 5

Waarom schieten we soms zo makkelijk in oude, hardnekkige patronen, en wat heeft ons gezin van oorsprong daarmee te maken? Ik trok naar Zeeland, en liet daar een familieopstelling doen, op zoek naar de antwoorden op die vraag.

Lees meer
Aflevering 4

Wanneer deed jij voor het laatst iets voor het eerst? Als het al een tijd geleden is, voel je dan vooral niet ambetant. Mensen zijn gewoontebeesten en we houden het graag veilig en comfortabel. Maar ik nam me voor om meer dingen voor het eerst te doen. In deze aflevering vertel ik je waar dat me bracht, en waarom ik denk dat we daar allemaal wel eens deugd van kunnen hebben.

Lees meer
Aflevering 3

“Als we maar gelukkig zijn.” Het lijkt zo waar. Maar wat als het net de druk is om vooral gelukkig te zijn of te worden, die ons ongelukkig maakt? Steeds meer literatuur en onderzoek lijkt in die richting te wijzen.

Lees meer
Aflevering 2

Wie ben ik? Niet alleen een van mijn favoriete programma’s uit de jaren negentig, maar ook de vraag die ik in deze episode voor je beantwoord aan de hand van tien weetjes en wat labels.

Lees meer
Aflevering 1

Het is zover, ik mag je officieel voorstellen aan mijn gloednieuwe podcast, Kelly zegt foert! Okselvijvers vol confetti en heel veel goesting.

Lees meer
foert
(tussenwoord)

(spreektaal) uitdrukking die aangeeft dat je je ergens niet (meer) mee bezig wil houden

 • Als ik overspannen geraak moet ik soms eens leren foert zeggen.
 • Sport. Dat is voor de mannen. "Foert met al dat sportgedoe", zeggen de vrouwen.

(spreektaal) uitroep die aangeeft dat je wil dat iemand weggaat

 • Vanuit die context valt Groenewegens egelstelling gemakkelijk te begrijpen: het
  heeft geen zin in discussie te treden met hen die alleen wegwerpgebaren maken.
  Groenewegen zegt "foert" en schaart zich met zijns gelijken rond de tafel.

(krachtterm) om een uitroep te versteken

 • Na die nacht sprak ze met zichzelf een droomverbod af. Ze foeterde zichzelf uit:
  "Foert! Stik! Feeks! Heks!" Die droom van het perfecte geluk teisterde Virgilia, en
  dwong haar om zichzelf een streng regime van zelfcontrole op te leggen. Niet alleen
  tijdens haar wakende leven probeerde ze haar geest te bemeesteren, ook poogde
  ze haar nachtelijke inferno's te beteugelen.