Schrijf je nu in voor de masterclass "Je perfectionisme de baas" op zondag 28 april. Alle info
Kelly zegt foert!

Hoe vind je een therapeut? met Lies Clerx

Aflevering 29

Hoe vind je hulp als je voelt dat je mentaal worstelt? Hoe weet je waar je moet beginnen, welke therapievorm heb je nodig, hoe begin je eraan? Samen met therapeute Lies Clerx ga ik op zoek naar het antwoord op de vraag die ik misschien wel het meest regelmatig kreeg, de afgelopen jaren.

Dit komt ter sprake:

  • Hoe ik zelf terecht kwam bij een therapeut en waarom dat zo waardevol was voor mij

  • Hoe het komt dat ik zo vaak de vraag krijg hoe je een goede therapeut vindt

  • Wat Lies adviseert aan mensen die hulp nodig hebben

  • Hoe een therapeutische relatie tot stand komt en waar het zoal over gaat

  • Hoe je weet of wat je doormaakt “erg genoeg” is

  • Wat je kunt doen als je geen klik voelt met je therapeut

Hier hebben we het ook over:

Hey daar, welkom in deze aflevering!

Vorige week hoorde je dat ik een pleidooi voerde voor durven terugkijken naar je kindertijd om bepaalde hardnekkige patronen onder de loep te nemen en jezelf minstens wat beter te begrijpen.

Zelf had ik het voorrecht om twaalf jaar geleden aan die weg te beginnen met een therapeute die mij daar erg mee heeft geholpen. Omdat ik toen nog geen andere mensen kende die in therapie waren of het daarover hadden, besliste ik om te bloggen over mijn therapeutische ervaring.

Nog altijd komen mensen via Google op die oude blogposts terecht, en dat zorgt ervoor dat ik nog altijd heel regelmatig vragen krijg over in therapie gaan.

De vraag die ik het meest krijg is: hoe vind je een goede therapeut?
Net als: wat als het niet klikt? Hoe weet je welke vorm van therapie jij nodig hebt?

Ik ben zelf geen therapeut, dus ik moet het antwoord meestal schuldig blijven. Ik kom niet verder dan het besef dat ik misschien geluk heb gehad, dat het direct klikte, dat ik werd doorverwezen naar het centrum voor gezondheidszorg waar ik terecht kon toen ik last had van angsten.

Een tijd geleden had ik de eer om Lies Clerx, die therapeute is, via zoom te interviewen over mogen wenen, en toen spraken we af dat we eens in het echt zouden afspreken. Vorige week ontmoette ik Lies in Sint-Niklaas, en ik dacht: ik pak mijn opname-bakjes mee, en vraag het gewoon even aan Lies. En zo geschiedde.

INTERVIEW

Heb je genoten van deze aflevering? Laat dan zeker even een review of rating na op Apple Podcasts of Spotify. Zo kunnen anderen ook mijn podcast ontdekken.