Schrijf je nu in voor de masterclass "Je perfectionisme de baas" op zondag 28 april. Alle info
Succesverhalen

Welke titel is dit?

Amaury
Over
Vast & zeker

Amaury had voor de cursus nog nooit een dieet gevolgd, maar voelde dat ze na twee zwangerschappen meer balans nodig had. Ze raakte geïntrigeerd door de voordelen van vasten, en leerde dankzij de cursus weer luisteren naar haar lichaam.

Waarom heb je je ingeschreven voor Vast & Zeker, Amaury?

“Niet omdat ik geen goede relatie had met mijn lijf, en ook niet omdat ik problemen had met mijn gewicht. Alleen was ik na mijn twee zwangerschappen wel de connectie met mijn lichaam kwijt. Ik eet niet erg veel of ongezond, en toch bleef ik bijkomen, vooral rond mijn buik. Ik voelde dat mijn lijf meer balans nodig had en ik zag wel iets in dat vasten. 

Ik merkte op sociale media dat Kelly daar behalve het gewichtsverlies ook andere voordelen uit haalde en dat intrigeerde me. Plus het feit dat je in principe nog alles mag eten, en niet excessief hoeft te gaan sporten, is een groot voordeel. Dat is bij diëten wel het geval en dat is niets voor mij.”

Hoe beviel starten met periodiek vasten jou?

“Goed. Ik had mezelf een maand gegeven om mijn ontbijt op te schuiven en aanvankelijk dronk ik ook ‘s avonds nog thee met honing. Ik wilde mezelf en mijn lijf die maand gunnen om te wennen en het systeem te leren kennen. Niet ontbijten is minder lastig dan ik had verwacht. Enkel als ik ga lopen, maak ik daarna soms een smoothie.

Ik begin meestal met eten tussen 12u en 13u en stop tussen 19u en 20u. Als ik honger heb, eet ik wel. Dat hangt af van het gevoel op het moment zelf. 

Als we op hotel zijn, ga ik nog altijd genieten van het ontbijtbuffet, denk ik, al is het niet meer zoals vroeger dat ik daar nu echt naar uitkijk. Dat is trouwens niet van de ene op de andere dag gekomen. De fysieke voordelen zoals die energie en betere huid kwamen pas echt toen ik al langer vastte. Je kan dit niet bekijken als een quick fix, maar als een levensstijl.”